Se ti zdi ta občutek malce znan? Hm, mislim, da precej oseb sploh ne ve, da je smo se s tem občutkom spoznali verjetno že v ranem otroštvu in ga potlačili globoko v podzavest in zaradi katerega imamo pogosto slabo samopodobo in občutek majhne lastne vrednosti.

Torej vsakič, ko nisi bila slišana, ko si bila utišana, ko nisi izrazila svojih občutkov ali želja, se je občutek nepomembnosti krepil. Vsakič se je kepa zamrznjenih čustev samo še okrepila in spet malce povečala. Ko si odrasla, pa si začela dokazovati na vse možne načine, da si vredna, da si pomembna, pri tem pa sploh nisi opazila, da to počneš zaradi občutka premajhne lastne vrednosti.

In ko se tako dokazuješ iz dneva v dan, iz leta v leto garaš, se ti en dan zgodi, da namesto priznanja, po katerem podzavestno tako zelo hrepeniš, dobiš še »nizke udarce« in počutiš se izkoriščeno, izrabljeno. Potem se sprašuješ: »Kaj res ti norci, nehvaležneži ne prepoznajo, koliko sem se nagarala, mar ne vidijo, da sem ful zanesljiva, odgovorna, dobra delavka, dobra partnerka, mama?«

Vsak se verjetno najde v kakšni zgodbi. ….

posledično se potem verjetno sprašuješ ali naj:
– se nehaš truditi;
– preslišiš nesramnosti;
– kar odideš v novo, »boljšo« službo, ker te tukaj itak ne cenijo;
– se skregaš in postaviš meje;
– vztrajaš in upaš, da bodo enkrat vendarle opazili, kako zelo si pomembna?

Bojim se, da se boš zelo načakala. Čakala toliko časa, dokler ne boš spoznala, da tvoje težave niso prišle zaradi slabe karme in slabe usode, ampak te težave učijo nekaj drugega. Namen takih situacij je, da KONČNO pozdraviš svoje rane iz otroštva, ki čakajo, da se jih dotakneš, da jim dovoliš, da so. In dokler tega ne boš naredila, se bodo okoliščine ponavljale na tak in drugačen način in stalno se boš vrtela v podobnih težavah.

Veliko je metod, ki obljubljajo čudežne rešitve, žal pa večina metod deluje le kratkotrajno.

Zakaj se to res zgodi?
Naše telo je zelo modro, vsaka celica ima spomin, nič ji ne uide, nič ne pozabi. Zapomni si naše travme, vse neprijetne dogodke.

Nič od tega ne bo zacelilo tvoj občutek nepomembnosti, dokler se ne boš dotaknila izvorne rane in pozdravila čustvo, ki stoji za tem. Saj to ni tako težko kot se sliši, je pa zelo olajšujoče.

Tega se boš lahko naučila v Šoli zavestnega življenja, s katero pričnemo že zelo kmalu in sicer že v soboto 5.3.2022. Število udeleženk je omejeno, šolanje poteka v živo.

Če te karkoli zanima v zvezi s šolo, pokliči ali piši, z veseljem ti odgovorimo na vsa vprašanja.