NA POMOČ, NE MOREM SHUJŠATI!

Pred tedni je k meni po pomoč prišla obupana gospa Mojca, ki se že več let trudi shujšati, vendar se kilogrami samo kopičijo. Glede hujšanja je preizkusila že veliko diet, a vse diete delujejo le na kratek rok.
Mojca ima kar precej stresno službo, kar pomeni, da je njen stresni hormon stalno povišan in se ji posledično tudi zaradi tega maščoba nalaga na zaloge, predvsem na trebuhu.
Poleg tega je bila Mojca zelo izčrpana, totalno brez energije, iz službe je prihajala izžeta, s težavo opravljala domača opravila, najlepši del dneva je bil zanjo trenutek, ko je legla v posteljo. A kaj, ko se je tudi zjutraj zbudila vsa napeta in utrujena.
Mojca se dobro zaveda, da take težave najverjetneje vodijo v izgorelost ali pa kakšno drugo bolezen. Mojčino telo je sprožilo alarm, da se ustavi, da poskrbi za svoje telo, ki ne zmore več takega tempa.
Torej Mojčin največji problem ni hujšanje, bolj zaskrbljujoče je bilo njeno zdravje in počutje. Pred leti je namreč prebolela resno bolezen, zdaj pa se ji je pridružila še huda alergija. Da je vse še huje, je precej apatična, predvsem si želi miru in počitka. Iz dneva v dan se vrti v krogu, iz katerega ne zmore več stopiti sama. Še sreča, da je prepoznala opozorila in kljub brezvoljnosti sklenila, da tako ne gre več naprej in si poiskala pomoč.

Kaj sva naredili?
– raziskali sva njen vsakodnevni urnik in črtali stvari, ki jo izčrpavajo in ji kradejo dragoceni čas in energijo,
– naučila se je postaviti zdrave meje ljudem, ki ji kot čustveni vampirji črpajo energijo (in to brez slabe vesti),
– na njen seznam vsakodnevnih opravil sva dodali pol urice sproščanja (meditacijo),
– vsak vikend hodi v naravo, tako si telo nabere potrebni kisik in sprosti glavo,
– zdraviva potlačena in ranjena čustva zaradi katerih je v stresu,
– Mojčino telo sproščava z metodo Jabow 
Po treh Jabow terapijah za sproščanje napetosti, se Mojca počuti dosti dosti bolje. Odpravlja se na enotedenski dopust, kjer bo v miru razmislila, čemu v življenju bo dala prednost in kaj si sploh želi. To se mi zdi zelo modro, saj v nenehnem vsakodnevnem stresu ne sliši več sebe.
Če si tudi ti v stresu draga bralka, bralec, potem razmisli o tem, kam te bo tak način življenja pripeljal. Privošči sebi in svojemu telesu počitek, nego in sproščanje.
Vse dobro ti želim