Mnenja strank

IRIS

Iris Š.

Z Nadico sem se prvič srečala leta 1996 in že takrat me je dodatno pognala na mojo pot osebnostnega razvoja. Z njenimi neverjetnim znanjem, z vedno novimi tehnikami in s predlagano literaturo, ki sem jo takrat prvič pričela prebirati, je ogromno pomagala pri mojem iskanju same sebe, pri razumevanju mojega lastnega delovanja, pri odkrivanju čudovitega lastnega notranjega sveta, kjer ves čas nosimo s seboj vse odgovore na lastna zastavljena si vprašanja.

Vedno ko se odpravim do Nadice sem vznemirjena, ker ne vem kaj me čaka tokrat, saj me vedno znova in znova preseneti, ko odkrijeva nova še neodkrita področja v mojih globinah. Ko se odpravim k Nadici, nikoli ne vem kaj bova počeli, ker se vedno, verjetno po njenem notranjem občutku, notranjem glasu odloči kako mi v danem trenutku lahko najbolje pomagala in me še dodatno razsvetlila.

Ravno tako se čudeži dogajajo na skupinskih vodenih meditacijah, kjer so energije neverjetne in temu primerni so na koncu tudi občutki in končni rezultati skupinskega dela.

V vseh teh letih je Nadica moja stalnica na poti mojega osebnega razvoja, kjer mi na moji poti pomagajo tudi drugi perfektni voditelji – učitelji – mojstri, da se lahko iz dneva v dan mojstrim pri realiziranju svojega življenjskega poslanstva.

Vse njeno znanje, vsa njena pomoč sočloveku, so neprecenljive in si jih želim še naprej koristiti največkrat kolikor je to možno.

Nadica iskrena hvala iz vsega srca, da si….. 

Manja K., univ.dipl.pedagog in andragog

slika

Zakaj rada hodim k Nadji na celostno terapijo?

Pred dvajsetimi leti sem si pri smučanju hudo poškodovala desno koleno. Po zapletih je rehabilitacija trajala skoraj dve leti, vendar so ostale posledice poškodbe za vse življenje. Zaradi napačne lege sklepa se je kmalu po poškodbi pojavila artroza in bolečine. Ker sem zelo aktivna, sem se potrudila, da sem posledice omejila, vendar se občasnim bolečinam nisem mogla izogniti.

Ko mi je pred skoraj 2 leti začelo nagajati še »zdravo« koleno, sem prišla po pomoč k Nadji. Od kar hodim k njej na terapije, se je stanje bistveno izboljšalo. Pa ne le to! Nadja vse svoje kliente obravnava celostno, ne le kot kos mesa (včasih rečem, da tako z nami ravnajo zdravniki). Zato lahko ugodne učinke njenih terapij opišem nekako tako: po terapiji sem naslednji dan prijetno utrujena, odlično spim, vedno pa imam občutek, da je moje telo vsaj še 2 tedna po terapiji v ravnovesju. Nadji včasih rečem, da je prava »mala čarovnica«, saj zazna tudi probleme, o katerih ji ničesar ne povemo.

Skratka, terapije pri Nadji resnično delujejo, zato ji popolnoma zaupam.

         Barbara M.

Kot športnica se rada zatečem k masažam, saj mi pomagajo sprostiti mišične napetosti, prav tako pa mi masaža pomeni čas zase, regeneracijo, dotik, sprostitev … Vsem mojim željam ne ugodi vsakdo, danes se namreč vse preveč ljudi ukvarja ukvarja z masažami, kar pa še daleč ne pomeni, da so pri tem tudi uspešni. Masaže Nadje Lukman so posebne, saj se dotaknejo tudi marsičesa drugega. Zdravijo, sprostijo in te učijo o sebi in svojem telesu, ti dajo več, te popeljejo globlje in dlje … Zato se k njej rada vračam. Nadja se masaže ne loteva le tako, da se osredotoča na telo, temveč se osredotoča tudi na vse globje reči znotraj le-tega. Pomaga odkriti blokade … Pomaga najti mir, zadovoljstvo in spokojnost. Z njene masaže prideš prerojen, tako zunaj kot znotraj – in prav to je tisto pravo.

BOŠTJAN Š.

Obiskoval sem različne vrste masaž in bile so mi dobre. Enkrat pa mi je znanec rekel pojdi k Nadji na masažo. Ko sem bil pri njej prvič na masaži , pa mi je bilo to doživetje nekaj popolnoma drugega, česar sem bil do tedaj vajen na masažah. Odnos do človeka, ki ga ima, energijo ki jo oddaja in tudi masaža ki je lahko zelo boleča ali pa sprostilna, dajo pri njej neko popolnoma novo doživetje, ki ga prej nikjer drugje nisem bil
deležen. Za Nadjo lahko rečem, da je svojemu delu resnično predana, ga opravlja profesionalno, poleg vsega tega, pa še uživa v tem kar dela.

BOJANA B.

Doživljala sem zelo težko obdobje v življenju, ko se mi je začelo kar vse po vrsti podirati in sesuvati kot hiša iz kart, bila sem v hudi depresiji, ki se je odražala v hudem malodušju, slabi volji vsak dan, utrujenosti, energija je bila na ničli, v službi in doma sem komaj še zmogla vsakdanje obveznosti, in edina sreča, ki se mi je nasmehnila v tem času, ko nisem videla nič pozitivnega več za naprej je bil obisk pri gospe Nadji, ki mi je najprej z neverjetnimi masažnimi prijemi na določenih točkah sicer povzročala bolečino vendar sem tudi zaradi pogovora z njo vedela, da mi bo to pomagalo in res se mi je zavedanje same sebe, da sem še vedno živa in da moram naprej, da ni vse tako črno od terapije do terapije vedno bolj vračalo, tudi precej hude težave z bolečinami v križu, ki so se seveda tudi zaradi psihičnega stanja še stopnjevale sva z njenimi masažnimi prijemi skoraj popolnoma odpravile, predvsem sem pa iskreno zadovoljna, ker je odpravila ta hud stres, ki sem ga čutila kot hudo breme na svojih ramenih, predvsem na predelu vratu in med lopaticami. S svojo energijo me je napolnila, da sem sposobna spet sprejemati konkretne odločitve in biti kos temu noremu tempu življenja in spet tudi uživati v lepih trenutkih sprostitve…

PETRA E.

Kot stranka terapevtke in maserke Nadje lahko zapišem zgolj pozitivne misli. Kot študentka se vsakodnevno srečujem s stresom in napornimi situacijami, ki posredno vplivajo na moje zdravje in fizično počutje. Dolgo časa sem imela prepričanje, da je masaža zgolj sprostitev in relaksacija mišic katero se doseže,s pomočjo za to usposobljene osebe, a pri Nadji dobiš veliko več. Njeno strokovno znanje in sposobnost v človeku vzpodbudijo zaupanje, ki se na koncu izkaže kot resnično dober rezultat dobrega počutja in nenapetosti, tako v mišicah kot v psihičnem stanju. Danes se premalokrat zavedamo, da psihološko delovanje človeka marsikdaj privede do fizičnega nelagodja in različnih bolezni, za katere velikokrat ne vemo od kot izvor, a Nadja se zna dotakniti tudi tega področja. Ni zgolj oseba z nazivom terapevt, ima občutek začutiti človeka, se postaviti v kožo človeka in začutiti njegove probleme in težave ter kot sem že omenila z njenim strokovnim znanjem in neizmernim občutkom socialnosti pomagati, kar je velikokrat pri masovnih ponudbah s katerimi se srečujemo na današnjem trgu pogrešano. Z veseljem bi jo priporočila in tudi sama bom brez zadržkov še naprej obiskovala njene storitve.

ANDREJA K.

Terapevtske masaže pri Nadji Lukman obiskujem že več kot eno leto. K njej sem prišla zato, ker mi uradna medicina ni znala pomagati, pa tudi zato, ker zelo verjamem v alternativne načine zdravljenja. Nadja odlično pozna tradicionalno kitajsko medicino, razume delovanje človeškega telesa, a se ne osredotoča le na telesno plat – zaveda se, kako pomembno se je posvečati tako duši kot telesu. Je neverjetna zakladnica znanja in svoje delo opravlja na izjemno visoki ravni. Vsak človek je edinstven in tega se Nadja dobro zaveda in temu primeren je tudi njen način dela. Masaža zna biti včasih kar boleča, ampak je vredno malo stisniti zobe, saj je počutje po njej neverjetno. Sama sem po masaži pogosto zelo utrujena, izpraznjena in potrebujem veliko počitka. Ko pa si odpočijem, se počutim izvrstno, polna sem energije in elana. V tem času sem predvsem notranje zelo napredovala, spremenila veliko negativnih vzorcev, zaradi katerih sem se prej le vrtela v začaranem krogu in vse to se začenja odražati tudi na mojem telesnem zdravju.

Nadja, tvoje geslo bi lahko bilo “Boli ampak POMAGA” 😀

TOMAŽ L.

Drugače pa ne vem kako bi začel. Vedno se posvetiš delu maksimalno, znaš poslušati, pomoč nudiš tako vsem ki te poterbujejo. Vedno si pripravljena pomagat takoj in zdaj, ker veš, da človek, ki te pokliče potrebuje pomoč zdaj in ne čez par dni. O sami masaži lahko rečem le to, da je sicer boleča vendar vedno narediš tako da le ni tako kruto kot pri uni tajki ki jo ti obiskuješ. Vedno poiščeš najbolšo možno rešitev (šalčke, bownova terapija, akupresurna masaža…). Preden sem te obiskal sem vska dan vzel 1-2 tableti (naklofen) nisem mogel normalno vstati iz postelje, moja drža telesa je bila kriva, ležanje na trebuhu pa praktično nemogoče. Zaradi TEBE in tvojih DIAMANTNI ROK je prišlo do tega da se nekaj časa nisva videla.

DARIJA K.

Nadja me je navdušila že, ko se bila pri njej na prvi terapiji. Njena profesionalnost in čutnost do človeka ti daje prijeten občutek in ugodje. Tako, da kljub stresu in težavam vedno iz njene terapije lahkotna in polna energije odkorakam v nov dan. Odlična maserka in terapevtke, ki jo priporočam vsem.