59 let. Samska. V menopavzi. Z goro opravkov.

Ja, tudi jaz že zelo dobro poznam izzive zrelih let. Vesela pa sem, da me bolj kot izzivi zanimajo radosti.

Namesto, da jih štejem, verjamem v lepoto let.

Namesto, da se počutim osamljeno, uživam v trenutkih, ko sem sama s seboj, in si dovolim izbirati družbo ljudi, ob katerih se počutim navdihnjeno, srečno in sproščeno.

Namesto, da se pritožujem nad menopavzalnimi simptomi, jih sprejemam z ljubeznijo in sem hvaležna, da tudi moje telo nežno sprejema novo obdobje v življenju.

Namesto, da odštevam dneve do penzije, se veselim vsake sekunde, ko lahko strastno uresničujem svoje življenjsko poslanstvo in svoje talente delim z ljudmi, ki jih potrebujejo. Svoje izkušnje z veseljem delim v DRUŠTVU za osebno rast SREČNA ŽENSKA.SI. Že nekaj let uspešno vodim Šolo za ženske, sem mentorica ženskam, ki želijo osebno rasti s pomočjo Djotiša, metode Izaq in kitajske tradicionalne medicine. 

V življenju nam ni vedno vse postlano z rožicami, a v težkih trenutkih se človek najbolj kali in ima priložnost za notranjo rast. Tako je bilo tudi z mano.

S komplementarnim zdravljenjem sem se pričela ukvarjati že od svojega 39. leta. Začetki moje “duhovne rasti” so bili težki. Trudila sem se biti vzorna mama, žena, v službi so me šefi cenili, torej na videz je bilo vse v redu. Ampak jaz sama sem se počutila neizpolnjeno, globoko v sebi sem bila nezadovoljna in si to nisem priznala, dokler nisem hudo zbolela. Vendar kljub bolezni, še vedno nisem prepoznala opozorila oziroma sporočila bolezni. Spet sem živela po starem, vse dokler ni moj otrok zbolel za rakom. Takrat me je sesulo in spraševala sem se, kaj delam narobe oz. zakaj me Bog kaznuje?

Zdaj vem, da je vse imelo svoj namen in vem, da me tudi Bog me ni kaznoval. “Kaznovala” sem samo sebe, ker nisem upala živeti svojih sanj, ker sem bila vdana v “usodo” in nisem prav nič naredila za spremembe!

Zdaj vem, da so bile vse preizkušnje samo izzivi za mojo osebno rast, nikoli kot kazen, karma, kar si velikokrat napačno razlagamo. In hvaležna sem za vse izkušnje, ker danes ne bi bila to, kar sem. Danes sem oseba, ki se veselim življenja, sprememb in rasti. Opravljam delo, ki je moje poslanstvo, kar je tudi dušni namen vsakega od nas. Predvsem se počutim svobodno, saj sama odločam o sebi, kar je meni osebno najpomembnejše.

Vedno sem zagovarjala celostni pristop, saj se moramo, če želimo zares nekaj narediti za svoje zdravje in dobro počutje, posvetiti tako duši kot telesu, in ju obravnavati celostno, kot eno, saj naše telo in duša ne delujeta ločeno, čeprav se nam včasih zdi, da je tako! Motnje v telesu nas največkrat opozarjajo, da moramo pri sebi nekaj spremeniti.

Edino, kar vas lahko ovira na poti k srečnim spremembam je igranje žrtve, ter nepripravljenost na spremembe. Potrebna je le 100% odločitev in seveda akcija. 

Moja izobraževanja:
 • Poslovna duhovna akademija (dr. Špelca Morojna )
 • Djotiš in vedska astrologija (IzaQ-Inštitut za kvalileto življenja Mateja Kunc)
 • Bownova terapevtka (Jelka Slapar, instructor Bowen Therapy Essentials)
 • Tui-na massage school (International society for complementary medicine Belladona)
 • NPK refleksoterapevtka
 • NPK maserka klasične masaže
 • Biorgonomija ( Anita Škof )
 • Horarna astrologija ( Ema Kurent )
 • tečaj meditacije ( Simon Mandelj)
 • tečaj za osebnostno rast IzaQ ( Mateja Kunc )
 • gmail: dsrecnazenska@gmail.com